• Turkce
  • English (United Kingdom)

DTF Akil Kişiler Kurulu Toplanıyor

There are no translations available.

http://www.dunyaturkforumu.com/components/com_fpss/images/dtfakilkisiler_1.jpg“Dünya Türk Forumu” (DTF), Türk Dünyasında bir sivil toplum girişimi olarak TASAM tarafından projelendirilmiş, geçen yıl İstanbul’da düzenlenen uluslararası niteliği yüksek - çok geniş kapsamlı katılımla kurumsallaştırılmış ve çalışmalarına başlamıştır. “Türk Dünyası” kavramı; coğrafi ve kültürel olarak, tüm Türk soylu halkları, Orta Asya'ya ilaveten Türkiye, Avrupa, Kafkasya, Çin ve Rusya Federasyonu içindeki Türki bölgeler ile Türk diasporasını kapsamaktadır.

DTF, Türk kültür alanı ve dolayısıyla Türk Dünyası içerisinde etkileşimin artırılması; siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi; problemlere yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi, küresel ölçekte barış, demokrasi ve istikrarın tesisi konularına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Hedefleri arasında özellikle STK’lar aracılığı ile Türk Dünyasında sivil inisiyatifin geliştirilmesine katkı sağlanması, DTF katılımcıları arasında yeterli ve etkili düzeyde işlev yapacak bir uluslararası iletişim ağının kurulması; DTF kurumsalı altında somutlaşan bu sürecin karar alıcılara ve uluslararası kuruluşlara katkı sağlanması da yer almaktadır.

Türk Dünyası ve Türk Diasporaları arasında gerçeklik temelinde çeşitlendirilmiş ve sürdürülebilir bir iletişim ve iş birliği platformu oluşturma çabası içindeki DTF’nin vizyon ve misyonu; uzun soluklu bir süreç dikkate alınarak makul politika ve mekanizmaların üretilmesini gerektiriyor. DTF birinci yıl deklarasyonunda kararlaştırılan “Akil Kişiler Kurulu”, DTF’nin ilgi alanındaki dengeleri ve çeşitliliği de yansıtmasına azami önem gösterilerek oluşturulmaya başlanmıştır. Dünya Türk Forumu Akil Kişiler Kurulu’nda şu isimler yer almaktadır:

Büyükelçi Halil AKINCI, Türk Konseyi Genel Sekreteri
Prof. Dr. Ahat ANDİCAN, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi, Türk Dünyasından Sorumlu Devlet Eski Bakanı
Hakkı ATUN, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi, KKTC Eski Başbakanı
Dr. Veyis GÜNGÖR , Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı, Hollanda
Prof. Dr. Hakkı KESKİN, Almanya Türk Toplumu Onursal Başkanı, Almanya
Prof. Dr. Kadırali KONKOBAYEV, Kırgız - Türk Manas Üniversitesi Öğretim Üyesi, Kırgızistan
Prof. Dr. Onur Bilge KULA, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü
Prof. Dr. Emine GÜRSOY NASKALİ, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi
Anar RIZAYEV, Yazarlar Bitliği Üyesi, Azerbaycan
Olcas SÜLEYMENOV, UNESCO Kazakistan Daimi Temsilcisi, Yazar, Kazakistan
Prof. Dr. Vamık VOLKAN, Virginia Üniversitesi Zihin ve İnsan İlişkileri Merkezi, ABD

Konu hakkında bilgi birikimi, tecrübesi ve ufuk açıcılıkları dikkate alınarak belirlenen ve ilave isimlerle daha da zenginleşecek DTF “Akil Kişiler Kurulu”nun ilk toplantısı 3 Nisan 2013’de (4-5 Nisan 2013’de gerçekleşecek olan 2. Dünya Türk Forumu’ndan bir gün önce) İstanbul’da gerçekleşecektir.

dtfkeo
  • Turkce
  • English (United Kingdom)